Zapraszam na krótką historię granoli w moim wykonaniu.
Granola towarzyszy mi w jadłospisie od kilku dobrych lat. W 2020 roku zaczęłam się interesować tym, co jem i jak to na mnie wpływa - wtedy też polubiłam płatki owsiane, orzechy, bakalie itd, potencjalnie "zdrowe" składniki.
Nie mając pojęcia, że granolę można upiec samemu, kupowałam gotowe mieszanki w supermarketach. Aż w końcu moja przyjaciółka pokazała mi przepis, który, jak się później okazało, katowałam do znudzenia.
Poznałam mojego chłopaka i do dziś nie wiem, czy bardziej zakochał się we mnie, czy w mojej granoli - bo odkąd jej spróbował, je ją codziennie. Zaczęłam eksperymentować ze smakami, rozdawać granolę rodzinie i znajomym z pracy - wszyscy byli zachwyceni.
Z tego właśnie powodu postanowiłam spróbować jej sprzedaży - i tak powstało Nutty Bites!
Granola to dla mnie perfekcyjna, słodka, ale zdrowsza przekąska, którą w połączeniu ze skyrem lub jogurtem można traktować jako mniejszy albo większy posiłek. W moim wykonaniu to płatki owsiane połączone z dużą ilością orzechów, bakalii i czekolady - oczywiście w zależności od smaku. Moja granola jest sypka i pieczona długo w 120 stopniach, co pozwala zachować wartości odżywcze orzechów i płatków.
U mnie była to miłość od pierwszego spróbowania i trwa do dziś. Spróbuj i Ty 🤎
Komentarze: 0